Kabinet gaat hypotheekregels niet versoepelen


Het kabinet blijft erbij dat de hypotheekregels niet worden versoepeld. Dat zei minister Blok voor Wonen na afloop van de ministerraad, zo meldt de NOS. ‘Alle mogelijkheden voor versoepeling kosten geld en dat is er niet,’ aldus Blok.

hypotheek

Ook een optie die de staat geen geld kost, is door het kabinet van de hand gewezen; het trapsgewijs afbouwen van de rente. Dat is volgens minister Blok ‘te risicovol’, omdat de rente dan niet meer aftrekbaar is en mensen juist rond hun pensioensleeftijd met te hoge schulden komen te zitten.De Eerste Kamer had het kabinet verzocht naar versoepelingen te kijken om zo de huizenmarkt te stimuleren. Zo stelde de Senaat bijvoorbeeld voor dat huizenkopers niet de hele hypotheek, maar de helft van het bedrag verplicht hoeven af te lossen. Ook het aflossen over langere termijn of het stimuleren van energiebesparingen werden door de Eerste Kamer als mogelijkheden voorgesteld.

via Eigen zaak details – Plein +.

Share Button

Verwante artikelen

Tags: ,

Comments & Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


2 × one =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>